dimarts, 1 de juliol del 2014

20 anys per la sostenibilitat... i la bici!

Un nou acte en commemoració del vintè aniversari de l'AEB. La bicicletada de les CAV pel Vallès ha tingut el seu punt final de trobada a Badia, concretament al Parc Joan Oliver.
Més de 200 ciclistes de totes les edats han anat sortint dels diferents pobles organitzadors, per anar-se trobant  en dos rutes diferents i fer un recorregut conjunt per Badia del Vallès. Per una banda van arribar les ciclistes que venien des de Castellar, Sabadell i Barberà.  I per un altre costat de Badia arribava un grup que venia des de Santa Perpètua, Ripollet i Cerdanyola.
Un cop finalitzat el recorregut per Badia i ja al punt d'arribada s'ha servit esmorzar a tots els participants i se'ls ha lliurat un petit record de la jornada. I també s’ha aprofitat el moment per celebrar els 20 anys de l’Alternativa d’Esquerres per Badia.

Totes aquestes persones han pedalat per reivindicar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, eficient, saludable, ràpid i segur. Des de les CAV sempre hem apostat per la bicicleta com una alternativa real i vàlida als mitjans de transport privats, i una eina perfectament complementària de la xarxa de transport públic, que també creiem que cal potenciar.
Però per a que la bicicleta rebi l'impuls definitiu que estengui la seva utilització, cal realitzar polítiques valentes i una bona planificació del territori, les infraestructures i els mitjans de transport públics, per tal d'aconseguir una bona xarxa de camins, vies verdes i carrils bici que permetin el seu ús de forma segura i eficient.
És amb aquest objectiu que es realitza cada any la bicicletada pel Vallès, per denunciar el mal estat i la falta de connectivitat dels camins i vies verdes entre els pobles de la nostre comarca, però també per reclamar als òrgans competents que comencin a apostar fort per la bicicleta com un autèntic mitjà de transport, i no només com una forma d'oci o esport.
D'aquesta manera, ens comprometem a seguir organitzant aquesta jornada reivindicativa, any rere any, per aconseguir una bona xarxa d'infraestructures que permetin l'ús de la bicicleta de forma segura i còmoda a tots els ciutadans del Vallès.
En defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bici, fins l'any que ve!